Dé specialist in tuinhout

Zelf een pergola maken

Een pergola zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Maar u kunt ook zelf een pergola maken die precies bij uw smaak past!

Grote of kleine tuin, smal of breed: een pergola past altijd. U kunt een pergola namelijk precies zo maken als u zelf wilt. De meest eenvoudige vorm is een vierkante constructie met palen. Daarnaast kunt u eindeloos variëren met bijvoorbeeld dwarsruiters of dubbele palen.

Naast vorm is natuurlijk ook de materiaalkeuze een manier om een pergola in uw eigen stijl te maken. Wat de houtsoort betreft zijn geïmpregneerd hout en Douglashout veel gekozen materialen. Bij Douglashout wordt dan vaak gebruik gemaakt van dikke fijnbezaagde palen die door het ruwe oppervlak een robuuste uitstraling hebben. Voor wie meer van een strakke vormgeving houdt, zijn gladgeschaafde palen een optie.

Na het maken en plaatsen van een pergola kunt u nog van alles toevoegen om het helemaal naar uw smaak af te maken. Denk bijvoorbeeld aan mooie klimplanten die tegen de palen aan kunnen groeien. Of een mooie druivenplant die een natuurlijk dak vormt bovenop de pergola. Maar ook een paar eenvoudige hanging baskets met kleurrijke bloemen geven het geheel al snel een vrolijke en gezellige sfeer.

Meer weten over hoe u een pergola kunt maken? Lees dan het blog Zelf een houten pergola maken op onze site Tuinafscheiding.nl voor een stappenplan en inspirerende ideeën.