Dé specialist in tuinhout

Een tuinhek plaatsen

Gaat u een tuinhek plaatsen? Wij geven u graag een aantal handige tips, zodat u goed voorbereid kunt beginnen aan deze klus.

Een tuinhek plaatsen klinkt simpel, maar het is goed om van tevoren bij een aantal dingen stil te staan. Drie tips van onze experts.

Tip 1 : Voorbereiding
De eerste tip is heel simpel, want een goede voorbereiding is het halve werk. Net als bij alle klussen is de voorbereiding heel belangrijk. De eerste stap is natuurlijk de keuze voor het soort tuinhek dat u wilt. Kiest u bijvoorbeeld voor hout, composiet of gaas?</p>
Maar ook de plek waar het tuinhek komt te staan is van belang. Een voorbeeld: misschien loopt de grond bij uw huis af en moet u dus bedenken hoe u het hoogteverschil wilt opvangen. U kunt er ook voor kiezen om het hek schuin te laten lopen, maar het kan ook mooi zijn om de verschillende hekelementen steeds iets lager te plaatsen. Zo ontstaat er een speels effect. Dat kan heel goed met rechte tuinhekken, maar het speelse effect wordt nog meer benadrukt als u tuinhekelementen gebruikt met een toogvormige bovenkant. U ziet het: er is veel te kiezen en om over na te denken.

Tip 2 : Kies de juiste bevestiging
Bij een tuinhek plaatsen is ook de bevestiging heel belangrijk. Naast de tuinhekken zelf, heeft u ook palen en het juiste materiaal om het hek aan de palen te bevestigen, zoals de schroeven. Gebruikt u vierkante palen, dan kunt u de tuinhekken ook bevestigen met L-vormige steunen. Kiest u bijvoorbeeld voor een schapenhek als tuinhek, dan heeft u geen schroeven maar zogenaamde draadkrammen nodig.

Een belangrijke tip bij voor het plaatsen is om de tussenpalen niet direct in de grond te zetten. Het vocht tast het hout aan en dat zal ervoor zorgen dat het hek na verloop van tijd gaat verzakken. Om een paal stevig in de grond te zetten, kunt u er het beste beton omheen storten. Een eenvoudigere oplossing is de Postsaver. Dit is een sterke bescherming die u direct op het deel van de paal bevestigt dat in de grond komt te zitten. De Postsaver beschermt tegen houtrot en zorgt ervoor dat de paal langer meegaat.<br />Om eenvoudig een gat in de grond te maken is het handig om een grondboor te gebruiken.

Tip 3 : Denk aan onderhoud
Als het tuinhek eenmaal staat, is het goed om ook na te denken over het onderhoud ervan. Hout zal onder invloed van het weer vergrijzen, maar dat kunt u ook voorkomen door het te behandelen met lak of olie. Heeft u een tuinhek van composiet dan zal een onderhoudsmiddel niet nodig zijn, maar is het voldoende om het materiaal af en toe eens schoon te maken met water.<br />Wij hopen dat u wat heeft aan deze tips en dat u ermee aan de slag kunt. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag! En als u dat wilt kunnen wij ook voor u het tuinhek plaatsen.

Ons volledige assortiment tuinhekken:
Tuinhek geïmpregneerd hout
Tuinhek hardhout
Tuinhek composiet
Tuinhek kastanjehout – schapenhek
Tuinhek Bekafor paneelsysteem
Tuinhek Zenturo paneelsysteem
Betafence gaas op rol