Dé specialist in tuinhout

Terras met vlondertegels

Wilt u snel en eenvoudig een houten terras aanleggen? Dan zijn vlondertegels of houten tuintegels ideaal.

Zelf eenvoudig een houten terras aanleggen? Dat is geen probleem met houten tuintegels oftewel vlondertegels. U legt hiermee snel een mooi terras, zowel in de tuin als bijvoorbeeld op een dak of een balkon.

Het leggen van vlonderplanken is niet erg moeilijk, maar vlondertegels leggen is nog iets gemakkelijker. Bovendien is het een goed alternatief voor betonnen tegels die zwaarder zijn en geen natuurlijke uitstraling hebben. U moet er wel rekening mee houden dat houten tegels minder lang meegaan dan de betonnen variant. Maar er zijn verschillende soorten vlondertegels verkrijgbaar met kortere en langere levensduur. Bovendien kan onderhoud ook verschil maken.

Wat heeft u nodig?
Het materiaal dat u nodig heeft voor het leggen van vlondertegels hangt af van de plek waar de tegels komen te liggen. De ondergrond moet namelijk egaal en waterpas zijn. Betonnen tegels kunnen een goede ondergrond vormen, maar wilt u sowieso een degelijke constructie dan raden wij onderliggers aan. Hier kunnen de houten tuintegels eenvoudig op bevestigd worden.

Geen beton, maar ook geen hout?
Als u liever geen betonnen tegels wilt, maar ook geen tijd wilt besteden aan onderhoud van houten tegels, dan zijn er ook vlondertegels van composiet. De combinatie van kunststofvezel en houtvezel maakt deze tegels zeer sterk en duurzaam. En voor de uitstraling hoeft u het niet te laten, want ook deze tegels zien er net zo mooi uit als houten tegels. Maar ook een wat modernere look in bijvoorbeeld grijs is mogelijk.

Meer weten over vlondertegels leggen en de soorten houten tuintegels die er zijn? Kijk dan eens op VlonderPlankenWinkel.nl.