Dé specialist in tuinhout

Een overkapping bouwen in uw tuin

Wat is er nu fijner dan ook kunnen genieten van uw tuin als het regent? Of als het koud is buiten? Redenen genoeg om eens na te denken over het bouwen van een overkapping.

U kunt het zo groot of klein maken als u zelf wilt en ook de uitvoering is helemaal uw keuze. Bij Van den Top Tuinhout vragen veel klanten naar een Douglas houten overkapping. Het Douglas hout staat bekend om zijn originele zachte kleur, maar voor een overkapping worden ook vaak geverfde planken gebruikt. Het hout is vaak nog wat ruw en heeft daardoor een natuurlijke en landelijke uitstraling.

Het voordeel van een overkapping is dat u heerlijk droog en warm buiten kunt zitten, ook als het regent of koud is. Veel mensen zien een overkapping als een extra huiskamer, maar dan in de tuin. Daarom wordt er vaak ook gekozen voor een inrichting met meubels en soms zelfs een kachel.

Wat is er allemaal nodig voor een overkapping?
Het maken van een overkapping is niet zo ingewikkeld als het misschien lijkt. Enige ervaring is wel handig, maar het handige stappenplan Douglas overkapping bouwen brengt u ook al een heel eind op weg. De materialen kunt u eenvoudig bestellen op Tuinafscheiding.nl/douglas-hout en Tuinafscheiding.nl/houtbouw.

Welke materialen u nodig heeft, hangt af van uw wensen. Voor de basis zijn betonpoeren, palen en balken nodig voor een stevige constructie. Daar komt dan vervolgens nog het hout bij voor het dak en de gevels van de overkapping. Om het geheel waterdicht te maken is ook dakbedekking noodzakelijk en met isolatie zorgt u ervoor dat de kou buiten blijft. Wilt u graag goed naar buiten kunnen kijken? Naast ramen zijn glazen schuifdeuren dan ook erg mooi.

Meer informatiehttps://www.tuinafscheiding.nl/showtuin
Wilt u inspiratie opdoen en meer lezen over het maken van een overkapping? Bekijk dan het stappenplan Douglas overkapping maken of kom kijken in onze showtuin in Barneveld. Heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen, onze medewerkers helpen u graag met meer informatie en deskundig advies.