Dé specialist in tuinhout

Maak zelf uw tuindeur

U kunt een kant en klare tuindeur kopen, maar waarom niet zelf aan de slag? Het is eenvoudiger dan u misschien denkt...

Op onze websites Tuinafscheiding.nl en Schuttingwinkel.com kunt u natuurlijk een kant en klare tuindeur kopen. Maar bent u een beetje handig, dan kunt u dit ook prima zelf doen. Zelf een tuindeur of tuinpoort maken is namelijk niet zo moeilijk als u misschien denkt. Het voordeel: de materiaalkeuze en uitvoering kunt u helemaal zelf bepalen. Het tuinhout bestelt u eenvoudig online op Tuinafscheiding.nl

Omdat een degelijke constructie belangrijk is, kunt u bij ons ook een los stalen frame bestellen. Dat scheelt al wat werk, want u kunt meteen verder met de deur zelf.

Waar moet u aan denken?
Naast het stalen frame heeft u natuurlijk ook planken nodig, maar denk ook aan bijvoorbeeld. Bevestigingsmateriaal en een zaagmachine. Voor het bevestigen van de planken op het frame is een sterke boormachine nodig, omdat monteren op een stalen frame wel wat capaciteit van de machine vraagt. Tenslotte zijn stevige palen erg belangrijk, omdat een stalen frame degelijk is, maar ook erg zwaar.

Wilt u de tuindeur gebruiken om uw tuin veilig af te sluiten, dan is ook een cilinderslot nodig. Zodat u zeker weet dat er geen ongewenste gasten binnenkomen.

Tuindeur met houten frame
Voor een wat meer natuurlijke uitstraling kunt u ook kiezen voor een frame van hout. Dit maakt de constructie wat lichter en bovendien is dit frame relatief eenvoudig zelf te maken. Het enige dat u voor de houten constructie nodig heeft is een aantal stevige balken. Daarnaast zijn natuurlijk ook planken nodig. Het aantal is afhankelijk van de keuze voor een enkelzijdige of dubbelzijdige deur. Een zichtbaar houten frame geeft een wat meer landelijke uitstraling.

Wilt u meer weten over een tuindeur of tuinpoort zelf maken? Kijk dan eens op Tuinafscheiding.nl voor meer informatie en een handig stappenplan voor het maken van een tuindeur met stalen frame en tuinpoort met houten frame.