Dé specialist in tuinhout

Een vlonder op het balkon

Vaak denkt men bij een vlonder aan een terras aan het water, maar ook voor het balkon zijn vlonderplanken heel geschikt.

Vlonderplanken worden vaak als terras aan het water gebruikt, maar ook op een balkon kunt u een vlonder als vloer leggen. Het is eenvoudig en zo maakt u van uw balkon een verlenging van uw woonkamer.

Meestal is een balkonvloer van beton, wat niet echt een warme uitstraling heeft. Vlonderplanken zorgen voor een natuurlijke, warme uitstraling en kunnen bovendien gewoon op de oude ondergrond gelegd worden.

Constructie van de vlonder

Om de ondergrond niet te beschadigen raden wij aan om onder de vlonderplanken rubberen tegeldragers te gebruiken. Om een stevige vlonder op uw balkon te leggen, is het handig om ook onderliggers te gebruiken waar u de planken op vastmaakt. Deze zorgen ervoor dat de vlonderplanken goed blijven liggen en hierdoor ontstaat een goede afwatering. De planken liggen namelijk iets hoger en dat zorgt ervoor dat er geen water op blijftstaan. Niet alleen prettig voor u, maar het zorgt er ook voor dat een houten vlonder langer meegaat.

Soorten vlonderplanken
Er zijn veel verschillende soorten vlonderplanken, u kunt dus helemaal zelf bepalen hoe uw balkonvloer eruit komt te zien. Wij hebben vlonderplanken van geïmpregneerd hout, hardhouten vlonderplanken, bamboe vlonderplanken en Douglas vlonderplanken. Daarnaast hebben wij ook composiet vlonderplanken die nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Daarmee legt u een mooie balkon vlonder waar u daarna alleen nog maar van hoeft te genieten.
Ook voor het leggen van uw balkon vlonder hebben wij alle materialen. Rubberen tegeldragers, onderliggers en natuurlijk de bevestigingsmaterialen.

Vlonder met balkontegels
Naast vlonderplanken hebben wij ook mooie houten tegels waarmee u een vlonder op uw balkon kunt leggen. Ook deze tegels zijn eenvoudig te leggen. Een deel van de balkontegels in ons assortiment heeft een klik-systeem, waardoor er ook geen extra bevestigingsmateriaal nodig is. Naast houten balkontegels hebben wij ook balkontegels van composiet in ons assortiment. Dit materiaal is nagenoeg onderhoudsvrij, door de combinatie van houtvezel en kunststofvezel.

Zowel de vlonderplanken als de balkontegels voor uw balkon vlonder kunt u eenvoudig online bestellen op VlonderPlankenWinkel.nl. Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!