Dé specialist in tuinhout

Hoe behandel je Douglas hout?

Om de levensduur van hout te verlengen, kunt u het behandelen. Hoe zit dat bij Douglashout? En welke middelen zijn geschikt voor deze houtsoort?

Douglas is een populaire houtsoort die van nature een roze-achtige kleur heeft. Onbehandeld hout heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar. Voor de kwaliteit van het hout hoeft het niet behandeld te worden, het zal dan langzamerhand vergrijzen. Maar voor een wat langere levensduur kan onderhoud en behandeling met bijvoorbeeld lazuur handig zijn.
Hout beschermen
Waarmee u het hout gaat behandelen hangt af van wat uw doel is. Wilt u de uitstraling zo natuurlijk mogelijk houden, dan is een behandeling met olie of lazuur aan te raden. Met olie kunt u het hout beschermen tegen UV straling en verwering. Behandelen met lazuur zorgt voor nog wat meer bescherming, onder meer ook tegen vocht en schimmel. Daarnaast is lazuur in verschillende kleuren verkrijgbaar. De houtnerf blijft zichtbaar, maar u kunt het hout bijvoorbeeld een mooie leemgrijze uitstraling geven.
Hout verven
U kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan, want misschien past een andere kleur wel veel beter bij uw tuin. Vaak zien wij dat men kiest voor Douglashout vanwege de robuuste uitstraling, maar dan wel in een specifieke kleur. Zo hebben wij al eens een prachtige veranda gebouwd met Douglas planken in wit en lichtgrijs. Maar ook zwarte Douglasplanken zijn erg populair.
Kortom: wat u ook wilt met Douglashout, het is altijd mogelijk om de juiste behandeling te vinden voor uw doel. En anders kunt u er altijd voor kiezen om 15 jaar lang te genieten van de karakteristieke uitstraling van onbehandeld en vergrijsd Douglashout.
Meer weten over dit onderwerp? Lees dan verder in het blog Douglas hout behandelen op Tuinafscheiding.nl of bekijk het ruime assortiment Douglashout.